Barokk Randevú

Barokk Randevú 2021

A Barokk Randevú a KúlArt Produkció és a Heureka Music Agency közös minifesztiválja, amelyet idén negyedik alkalommal rendezünk meg a Gödöllői Királyi Kastélyban. A Zenei barangolások ínyenceknek alcím égisze alatt az idei évben jobban elrugaszkodunk a tiszta barokk műfajától és korától, és – bár a produkciók mindegyike barokk és klasszikus zenei alapokra, illetve művekre épül – a koncertsorozat jelmondata a CROSSOVER lesz.

2021. július 17-én és július 18-án friss és izgalmas produkciókkal barangoljuk be a barokktól napjainkig terjedő zenei univerzumot: operák, kantáták, kamarazenei művek egy modernebb korba, vagy másik műfajba helyezve fedik fel eddig ismeretlen arcukat.

Az előadások minőségéről Prima Primissima- és Artisjus-díjas művészek gondoskodnak. A kétnapos rendezvényen közreműködik – többek között – a Swing à la Django zenekar, ifj. Sárközy Lajos hegedűművész zenekara, a Sárközy Gypsy Fever és a Clermont Quartet. A magyarázatokkal színesített Swing me Amadeus c. előadás vezetőjeként és rendezőjeként Hábetler Andrást láthatjuk, a zeneileg és dramaturgiailag is újragondolt Bach világi kantáta, illetve az ebből készült szcenikus előadás (Bach Electro Beat) rendezőjeként Dénes Viktor fogja egymáshoz szelídíteni az elektronikus zenét, a barokkot, a rap-et és az operát.

A hagyományos fesztiválokkal szemben egy olyan különleges koncertsorozattal várjuk az érdeklődőket, amelyet a szervezők és a fellépő művészek barokk és klasszikus zene iránti szeretete hívott életre, és amelynek repertoárjában igyekszünk izgalmas operákat, zenés színpadi előadásokat és koncerteket bemutatni, közérthetően, újítóan és lazán.


PROGRAMOK

2021. július 17. 18:00

Kamarazene a Verandán - Clermont Quartet

Kastélykávézó/Erzsébet Veranda

Ismert barokk dallamok vonósnégyesre


Közreműködik:

Tóth Eszter – hegedű

Sárközy Lajos – hegedű

Yuliana Lev – brácsa

Duka Elemér – cselló

INGYENES KONCERT

2021. július 17. 19:00

Swing me Amadeus

Mozart operák máshogyan

Barokk Színház

Előadásunkban megkíséreljük közérthetővé tenni az OPERA műfaját és az azt körülvevő légkört. Tesszük mindezt Mozarttal, mert közismert, szórakoztató és utánozhatatlan, zenéjét hallgatni és játszani egyaránt fantasztikus.

Az előadás során egy varázslatos zenei körutazást teszünk a szerző leghíresebb áriáinak feldolgozásával, Mozart muzsikájától a 20. század legkellemesebb könnyűzenei műfajai felé vándorolva. Jazz, bossa nova, swing, tangó, valamint két popzenei énekes - Horányi Juli és Magyar Bálint - izgalmas előadásmódja igyekeznek közelebb hozni hozzánk az opera műfaját. A koncertszerű előadást Hábetler András magyarázatai tarkítják, történetei Mozart kevéssé ismert oldalát is bemutatják.

Előadók: Swing à la Django zenekar, Horányi Juli, Magyar Bálint

Rendezte és közreműködik: Hábetler András

JEGYVÁSÁRLÁS: https://www.jegy.hu/program/barokk-randevu-swing-me-amadeus-123218

2021. július 18. 18:00

Kamarazene a Verandán - Sárközy Gypsy Fever

Kastélykávézó/Erzsébet Veranda

POPuláris barokk dallamok


Közreműködik:

Sárközy Lajos – hegedű

Sárközy Rudolf - nagybőgő

Csík Gyula - cimbalom

INGYENES KONCERT

2021. július 18. 19:00

Bach Electro Beat

zenés színpadi mű, J.S. Bach Phoebus és Pán párviadala c. műve nyomán

Barokk Színház

Bach ikonikus kantátája a tudás, a tehetség, az irigység és az állandó versengés témája köré épül. A játékos görög mitológiai történetet zeneileg és dramaturgiailag is újragondoltuk, 21. századivá tettük. A modern színpadi változatban Bach muzsikáját elektronikus zenével itattuk át, a virtuóz áriákat friss magyar prózai szövegkönyvvel és rap betétekkel egészítettük ki.

Kemény Zsófi rap szövegeit a Centrál Színház ünnepelt sztárszínésze, Ódor Kristóf előadásában hallhatjuk, a darabot Dénes Viktor, a Budapesti Operettszínház kiváló művésze rendezte.

Ezt a különleges produkciót a világon először a Barokk Randevún hallhatja a közönség!

Előadók: Ódor Kristóf, Szigeti Karina, Bojtos Luca, Erdős Attila, Kósa Lőrinc, Szeleczki Artúr, Beeri Benjámin

Rendezte: Dénes Viktor

Zene: Johann Sebastian Bach, Weisz Nándor

Közreműködik felvételről: Heureka Pop Orchestra

Dramaturg: Cseicsner Otília

Rap szöveg: Kemény Zsófi

JEGYVÁSÁRLÁS: https://www.jegy.hu/program/barokk-randevu-bach-electro-beat-123211

Jegyvásárlás személyesen a Gödöllői Királyi Kastély jegypénztárában vagy online a www.jegy.hu-n

Az előadások és a koncertek az NKA támogatásával valósultak meg. Közreműködő partnerünk a Heureka Music Agency.